Opinió

L’organització d’Eurovisió 2020 ha emés un programa de televisió, sense punts ni recompte ni triomfador, en què cada guanyador interpretava el seu tema des de casa

Espanya i RTVE tornen a estavellar-se en el certamen i hi queden en la vintidosena posició malgrat l’entusiasme de Miki, que no ha convençut amb el tema La venda

Amaia i Alfred només tenien ulls l’una per a l’altre, davant milions d’espectadors de tot el món

Portugal guanya Eurovisió a colp de modèstia

Salvador Sobral guanya Eurovisió amb Amar pelos dois, una composició senzilla i amb vocació d’agradar tots els públics. Espanya hi quedà l’última.

 Barei, la representant espanyola, acaba el concurs en la 22a posició

    Tensió fins al final a Estocolm. El nou sistema de votació, que deixava  les puntuacions atorgades pel  públic per a postres, propicià que fins a l’últim moment no se sabera el nom del guanyador d’aquesta edició. Quan semblava  que Austràlia podia emportar-se el premi en la seua segona participació, finalment fou Ucraïna la que s’emportà  el micròfon de cristall que acredita el guanyador d’ Eurovisió. La cantant Jamala, amb  una cançó titulada 1944, sobre la deportació del poble tàrtar a mans del govern  d‘Stalin, superà els seus veïns   russos a la recta final. Espanya, representada per Barei, va haver de conformar-se amb el lloc  22 de 26 participants.

Espanya, representada per Edurne, queda en el lloc 21 dels 27 participants

    Suècia ha conquistat aquesta nit a Viena el seu sisè Festival d'Eurovisió. Måns Zelmerlöw, amb el tema 'Heroes', ha complert tots els pronòstics i s'ha imposat en una final on Edurne, la representant espanyola, ha acabat en el 21è lloc d'un total de 27 participants. La madrilenya ha aconseguit 15 punts, que li han atorgat França (5), Portugal (3), Montenegro (2), Moldàvia, Azerbaidjan, Suïssa, Israel i Rússia (un punt cada país).

    "Em sento guanyadora", repetia Edurne tot just acabat el concurs davant les càmeres de TVE. Amb un somriure d'orella a orella, malgrat el resultat, l'espanyola va confessar sentir-se "supercontenta" i va assegurar que se sentia vencedora pel suport de la gent. Fins i tot va fer broma amb la idea que, almenys, veuria "sortir el sol" a Viena, en referència al títol de la seva fallida cançó, 'Amanecer’.

Conchita Wurst torna el triomf a Àustria quaranta-huit anys després de l’última victòria. Espanya, desena amb els vots de setze països.

    La mateixa història de sempre. Ni el ball sota la pluja de Ruth Lorenzo a la gran final d’Eurovisió celebrada anit a Copenhaguen  posà fi als quaranta-cinc anys de sequera que Espanya arrossega al festival. I tot això malgrat que la murciana, com ella mateixa desitjava,  va brillar com un diamant sobre l’escenari, gràcies al  seu devessall de veu i a “Dancing in the rain”, en una impecable posada en escena protagonitzada per l’aigua. Tanmateix, la seua actuació classificà Espanya en desé lloc gràcies als 74 punts atorgats per setze de les 37 nacions que hi han concursat, a l’edició d’enguany. Així,  Ruth Lorenzo iguala Pastora Soler i  “Quédate conmigo”, de 2012, i aconsegueix el millor resultat de les últimes deu participacions espanyoles. Albània ha sigut el més generós en premiar-nos amb l’únic dotze de la nit. El Regne Unit, on Ruth va saltar a la fama després de concursar al programa X-Factor i on la murciana havia dipositat moltes esperances per a les votacions, només ens ha correspost amb cinc punts. I Portugal, aliat nostre durant bona part de la història eurovisiva, aquesta vegada ens ha deixat sense res.

Dimarts, 30 Juliol 2013 11:44

El somni d'Eurovisió esdevé malson

El grup liderat per Raquel del Rosario s'enfonsa i queda penúltim amb només huit punts. Dinamarca assoleix el tercer triomf al festival gràcies a Emmelie De Forest i la cançó Only teardrops

    Per captivar els europeus, El Sueño de Morfeo ha apostat, durant la seua participació al festival d'Eurovisió 2013, celebrat anit a Malmö (Suècia), pel so celta, enaltit amb la melodia dolça d'una gaita que s'erigeix en gran protagonista des del principi de la cançó. Això no obstant, Europa no ha respost a la proposta, ja que la banda ha quedat la penúltima amb huit punts. Espanya només ha obtingut vots de dos països dels trenta-nou que han competit al certamen enguany: Albània, que li n'ha donat sis, i Itàlia, només dos. Irlanda, com que ha sumat únicament cinc punts, ha evitat l'última plaça per a la banda asturiana. Aquest penúltim lloc empitjora el resultat obtingut per Pastora Soler, desena l'any passat a Bakú després d'emocionar el continent amb la preciosa balada Quédate conmigo.
 

Pàgina 1 de 4