Dimecres, 17 Juny 2009 17:00

Bibliografia05

Valorar aquest article
(0 vots)
 

DD.AA.    The Complete Eurovision Song Contest Companion. Pavilion Books Limited, Londres, 1998, 160 pàgs.

El pròleg de Terry Wogan, el comentarista britànic, planteja les dues qüestions trascendentals per a entendre la filosofia d'aquest espectacle musical: la llengua i la política. Així mateix diu que des del triomf d'ABBA l'any 1974 no hi ha hagut un guanyador d'Eurovisió que haja assolit un èxit internacional similar. Aquest pròleg és, també, la declaració d'un apassionat del festival:

"I love the Eurovision Song Contest. I love it for its magnificent foolishness, its grand illusion that it brings together the diverse peoples and cultures of Europe on  one great wing of song, when all it makes manifest is how far apart everybody is."

El llibre comenta cada edició des de 1956 fins a 1997. Les taules classificatòries  aclareixen, a més dels punts globals de les cançons, els punts que atorga un determinat país als altres en cada torn de votació, amb una xifra en superíndex al costat de la global. I els "voting bias", distribuïts al llarg de tota l'obra,   ens permeten conéixer les preferències de cada país ( a qui vota, i qui li vota, amb major i amb menor freqüència). A la fi del llibre ens sorprén un complet diccionari de cançons ordenades per país i una classificació de les cinquanta cançons de més èxit basant-se en el percentatge dels punts obtinguts sobre el total dels punts possibles.

 

Vist 1266 vegades